3 Mayıs 2015 Pazar

Akvaryum İçin Dekor Mağara Yapımı

Tekrar merhaba,

Daha önceki 2 yazımda Sarı Prenses ve Yunus balıklarının genel tanıtımını, beslenme stillerini ve üremelerine değinmiştim.

Bugünkü yazımda da evinizde kendinizin yapabileceği akvaryum dekorlarından bahsediyor olacağım.
Malawi Cichlidleri genel olarak Malawi Gölünün kayalık kısımlarında yaşamlarını sürdürürler ve kayalar arasında saklanmayı severler. Doğal yaşamlarını aratmamak adına akvaryumunuzu kayalar ile dekore edebilirsiniz ama bunun yanında benim önerim mağaralarda oldukça hoşlarına gidecektir. Dekorasyon konumuz belirli oldu sanırım. Bu yazıda
akvaryum içine nasıl balıklarımız için kullanışlı bir mağara yaparız ve gerekli malzemeler neler onlara bakacağız.

Öncelikle mağaramızın ana maddesi pimaş boru. Ben 3'lü pimaş kullandım. Siz dilerseniz dirsek boru, 4'lü pimaş ve ya düz boru kullanabilirsiniz. Biraz daha komplike isterseniz 3'lü pimaş borunun üstüne farklı bir boru daha yapıştırabilirsiniz. Pimaş boruları nalbur veya sıhhi tesisatçılarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

                                            


Resimden de görebileceğiniz gibi ikinci malzememiz akvaryum silikonu, bu malzemeyi de yine nalbur veya büyük yapı marketlerinden rahatlıkla temin edebilirsiniz. 3. malzememiz ise akvaryumlarda kullanılan dere çakılı, neredeyse tüm akvaryumculardan temin edebilirsiniz.

Yapılış kısmına geçtiğimizde de öncelikle yere büyük bir örtü sermenizi öneririm. Pimaş borunun üzerine bir sıra boyunca akvaryum silikonunu sıkıyoruz, sonra sıktığımız silikonun üzerine çakıl taşlarını yerleştiriyoruz. Tüm pimaşı bu şekilde dışını kaplıyoruz, iç kısmında da ulaşabildiğimiz en azından dışarıdan görünen kısma kadar çakıl taşları ile kaplanmasını sağlıyoruz. Çakıl taşı ile kaplama işi bittikten sonrasında, silikonun iyice kuruması için 1 hafta gibi bir süre kurumasını bekliyoruz ve artık mağaramız balıklarımızın kullanımına hazır.




Bir sonraki yazımda strafordan dekor yapımını anlatıyor olacağım.

İyi akşamlar, sağlıklı balıklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder