15 Aralık 2015 Salı

Kolay Yetişen Akvaryum Bitkileri - 2

Bir önceki yazımda, bitkili akvaryum kurulumuna ve akvaryumda kolay yetişen bitki türlerine değinmiştim. Bu yazımda da yine kolay yetişen bitki türlerine değiniyor olacağım.
Kolay yetişenden kastım ne derseniz, CO2, gübre, vitamin gibi takviyeleri çok fazla istemeyen türlerden bahsediyorum. Dolayısıyla bir önceki yazımda ve bu yazımda bahsedeceğim bitkilere akvaryumunuz da rahatlıkla bakabilirsiniz. Çok fazla özel ilgi istememelerinden dolayı Low-Tech bitki grubuna girerler.



Evet bitkilerimizin tanıtımına devam edecek olursak.

Anubias Barteri


Batı Afrika kökenli olan bu bitki, az ışık da bile kolayca büyüyebilir. Hatta fazla ışık olması durumunda yapraklarında sararmalar söz konusu olabilir. Balıklarınızın yaşadığı sıcaklık aralığında rahatlıkla yaşamına devam eder. Su koşullarınızın iyi olması durumunda Anubias su içinde çiçek açabilirki bu da görüntü olarak oldukça güzel görünür. Anubiasın ana gövdesinin kum altında olmaması gerekir. Bu nedenle kuma gömmek yerine bir taşa kayaya tutundurmak daha elverişli olabilir.


Rotala Rotundifolia

Low-Tech akvaryumların tercihlerinden biridir, gruplar halinde dikim sağlanmasını görsel olarak önerebiliriz. Ekstra gübre ve CO2 ihtiyacı bulunmamaktadır. Sadece bol miktarda ışık alması durumunda yapraklarının rengi oldukça hoş kırmızı bir renk alırlar.





Riccia Fluitans

Bakımı kolay olup, orta hızlı gelişen taban bitkilerindendir. Genelde taş, kaya ve kütüklerin dekorasyonunda kullanılır. 4 - 5 cmlik boyu ile özellikle yavru balıkların saklanması için uygun alanlar sağlar. Yüzen bir bitki olması nedeniyle taban bitkisi olarak kullanılmak istenmesi durumunda saç filesi vs. gibi bir cisim ile kütük veya taşa bağlanması gerekmektedir.




Taxiphyllum Barbieri - Java Moss

Her türlü ışık altında rahatlıkla büyüyebilir, bakımı çok kolay olmakla beraber gelişim hızı yavaştır. Daha hızlı gelişmesi için tabi ki takviyeler yapılabilir. Bitkili akvaryumlarda taban bitkisi için vazgeçilmezdir. Uzayan dallar kesilerek çoğaltılması sağlanabilir. Yüzen bir bitki olmasından dolayı taban bitkisi olarak kullanılmak istediğinde ya bir plakaya ya da taşa kütüğe sarılması gerekmektedir. Balık yavrularının saklanması için oldukça elverişli ortamlar sağlamaktadır. Akvaryumculardan satın almak istediğinizde 5x5 veya 10x10 cmlik plakalara sarılı şekilde rahatlıkla bulabilirsiniz.


Bitki çeşitleri veya bakımıyla ilgili sorularınızı iletebilirsiniz.

Keyifli hobiler.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder