28 Eylül 2015 Pazartesi

Strafordan Arka Fon Yapımı

Merhaba arkadaşlar, daha önceki yazılarımda akvaryum için mağara yapımından bahsetmiştim. Şimdide yine çok kolay bir çalışmayla, akvaryumumuz için 3 boyutlu arka fon yapımından bahsediyor olacağım.

Bunun için gerekli olan malzemelerimiz; 1 veya 2 adet strafor plağı. Kalınlığı size kalmış 3 cm ve ya 5 cmlik bence uygun olacaktır. Kestiğiniz parçaları birleştirmede ve dekoru akvaryuma sabitlemede kullanılacak olan akvaryum silikonu ve strafor malzemeye kaya görünümünü verdirecek olan derz. Strafor üzerinde desen verebilmek ve düzeltmeler yapabilmek için maket bıçağı ile düz tornavida kullandım ben.

Evet nasıl yapacağımıza geçecek olursak, aldığımız strafor plağından bir tanesini akvaryumumuzun arka camının ölçülerinde kesiyoruz. Doğal kaya görünümü verebilmek ve girinti çıkıntıları da tam anlamıyla verebilmek için diğer strafor plağından da ufak ufak parçalar kesip ana plağımızın üzerine yerleştiriyor olacağız. Fakat bu çalışmada önemli olan, kesilen parçaları gerçek kaya görünümleri verilebilmesi, bunun için maket bıçağı ve düz tornavida ile yontma ve eğitim verme işleri çalışıyor olamamız gerekiyor.

Tornavida yardımıyla straforumuzun üzerinde oluklar açtıktan ve maket bıçağı ile kesme işlemlerimiz bittikten sonrasında akvaryum silikonu yardımıyla straforlarımızı birbirine yapıştırıp kurumaya bırakıyoruz. 1 gün sonrasında da tüm straforumuzu derz ile kaplıyoruz. Yine derzin kuruması içinde 1-2 gün gibi bir süre geçtikten sonra boş olan (içinde su ve kum olmaması gerekiyor) akvaryumumuzun içine straforumuzu yerleştiriyoruz. Akvaryum içerisinde oynama yapmaması için oluşturduğumuz dekorun arkasında silikonumuzdan sıkıyoruz ve akvaryumun arka camına iç kısımından yerleştiriyoruz.
Silikonumuz kuruduktan sonrasında ise akvaryumumuzun içine kumunu ve suyunu ekleyebiliriz.







Keyifli hobiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder